Rocka sockorna med 5-6:an

Film om 1-2:ans framtidsdrömmar

I åk 1 & 2 har vi under bildlektionerna jobbat med framtidsdrömmar. Vi har funderat, tecknat, fotat, fört över bilder till datorn och gjort en liten film. Känns som att det finns hopp om en god framtid!

I går avverkade vi den tredje del tävlingen i Tryserums klassikern. Vi har tidigare avverkat lilla vansbrosimmet lilla lidingöloppet och nu då lilla vasaloppet. Vad är kvar jo lilla Vättern rundan och den kommer även den att ske under våren. Här kommer lite bilder från gårdagens fantastiska vasalopp

I tisdags gjorde vi Mandalas när vi var till skogen.
Vi delade in oss i grupper på förskolegården. Under vandringen till ”vår” glänta samlade grupperna sedan naturmaterial som de tyckte var fint. Det var löv, svampar, pinnar, lav, mossa m.m. Väl framme i skogen diskuterade grupperna sedan hur de skulle lägga sin Mandala. Vi avslutade aktiviteten med att alla grupper fick berätta hur de tänkt och resonerat när de lagt sina mönster.

Idag rockar vi sockorna❤

Idag är 3-6an iväg på bad resa o 1-2 an har utelektion. Alldeles ensamma i hela skolan är vi och har idrott. Vi (5& 6 åringar)  passar på att utnyttja alla rum o leker kurragömma.

Tryserums Friskola och Ringarums Busstrafik startar egen busslinje!
Tryserums Friskola har slutit ett 3-årigt avtal med Ringarums Busstrafik om skolskjuts
För läsåret 2016/2017 innebär detta att Ringarums Buss fr.o.m. 3/10-16 kommer att trafikera sträckan Hannäs – Tryserum. Linnéabuss kommer detta läsår att sköta turen söder ifrån (Skeppsgården, Västerum, Stjärneberg osv.) samt Valdemarsvik.
I mån av plats är det möjligt även för andra än våra elever (t.ex gymnasieelever) att åka med bussen!
När höstterminen började stod vi fortfarande utan skjuts för våra barn från Hannäs och Västertryserum, då Östgötatrafiken lagt ner buss 535, och föräldrar har fått skjutsa barnen som en tillfällig lösning. Nu är vi mycket glada att vi lyckats lösa skolskjutsfrågan med hjälp av Ringarums Busstrafik!

Den här veckan har vi alla sprungit skoljoggen. Alla har varit väldigt duktiga o sprungit runt fågelstigen. De flesta tillomed med flera varv.
Ett stort plus i kanten vill jag ge till alla tvåor där en elev ramlade utmed sträckan. En annan elev kom tillbaka till mig o sa att jag var tvungen att komma för kompisen hade ramlat o var ledsen. När jag kom fram blev jag faktiskt lite rörd o mycket stolt för där sitter de allihop tillsammans med pojken som ramlat. Precis så som vi vill att de ska agera Bra jobbat. Skadan var inte av alvarlig natur när vi väl kom fram o det var ju väldigt skönt.
När vi springer skoljoggen gör vi det dels för att det är bra att springa men oxå för att ge de som vill chansen att ge en springslant. Springslanten går även i år till SOS barnbyar. Det är helt frivilligt och kan betalas till
plusgiro 901126-3 ,
bankgiro 901-126-3
det går även swisha till nummer 123-9011263
skriv... mottagare Skoljoggen
avsändare Tryserums friskola när ni betalar

Just nu tränar vi mycket på att samarbeta på idrotten. Här ska barnen få en kula att rulla genom flera rör utan att den trillar ut i skarvarna. Det var ganska svårt men med lite tid o lite klur så kom de på hur man skulle göra och de tog sig över hela basketplanen

Ja, det var en kväll i juni, då när sommarn är som bäst...
Vi avslutade läsåret med en helt fantastisk skolavslutning. Som på beställning sprack molntäcket upp efter förmiddagens regn och vi fick en härlig försommarkväll, med aktiviteter i klassrummen, fika i gröngräset och ett gediget musikprogram i kyrkan.
Vi på Tryserums friskola önskar alla en riktigt Glad sommar!

Härlig dukning inför terminens sista skollunch.

Som avslutning på terminens oä-lektioner drog vi idag iväg på en tipspromenad upp till Stillhetens hav. Vi njöt i det härliga vädret och innan vi vände hemåt smaskade vi på en god rulltårta.

Skolresa till skokloster

Onsdagen den 18 maj var åk 3-6 på skolresa till Skokloster. Vi fick en unik guidning på taket av Vendelas pappa som är med och renoverar detta enorma Barockslott. Vi åt lunch i en närliggande reastaurng och fick sedan en guidning i slottet, bland vapenkammare, stora salar, konst, och till och med en uppstoppad häst! En dag vi sent kommer att glömma!