2018

Idag har vi hunnit med mycket på fm. Samling med aktivitet och frukt, brödbakning till mellis och nu är vi ute i skogen. Efter maten tycker vi det blir skönt med lite vila

Idag har vi rört ihop konstgjord snö. Vi måttade upp 3dl bakpulver, 1dl hårbalsam och sedan blandade vi länge och väl. Experimentet var lyckat, man kunde göra snöbollar.

Som ni kanske redan läst eller hört har förskolan efter att sökt fått ett statligt bidrag till kulturaktiviteter under våren 2018. Jättekul tycker vi!!
Förra veckan var de äldre förskolebarnen på teater i gymnastiksalen. Vi tittade på "Räven i den kolsvarta natten". En teatersaga om hur alla små djur söker skydd för mörkret och alla faror som lurar där ute, och hur den snälla kaninen släpper in alla trots att det blir alldeles för trångt i hålan.
Vi har också bokat in Östgötabandet som kommer till oss den 8/3-18

Anna från Dansverkstan var på besök och visade lite dansmoves. Barnen tyckte det var jätte roligt att dansa. Anna tyckte att barnen var jätteduktiga.

2018

Hur är man en bra kompis? Snäll, rolig, omtänksam, låter alla vara med och leka mm.

Miniugglorna och Förskoleklass fick i uppdrag att samarbeta och fylla pappret med färg och form. Vi lyssnade samtidigt på inspirerande klassisk musik.

Vi har pratat om varför man firar alla hjärtans dag. Vi har fått namnet efter munken Valentin som vigde par fast det var förbjudet, kungen ville att männen skulle koncentrera sig på att kriga. Efter hans död blev han helgonförklarad ( sankt Valentin). Vi pratade om att visa respekt och att man ska uppskatta varandra. Som ni ser på bilderna nedan så drog vi uppdrags remsor t ex idag ska jag säga något snällt till någon.

Nu har vi varit i skogen och sett ut en plats för vår Naturruta. Vi kommer att besöka Naturrutan varannan vecka och då kommer vi titta, lukta och känna om det har förändrats något.

Förra veckan testade förskoleklassen och idag var det Miniugglornas tur att testa ”osynlig skrift/bild”.
Spännand, men lite svårt tyckte barnen.

2018

I går avverkade vi den tredje del tävlingen i Tryserums klassikern. Vi har tidigare avverkat lilla vansbrosimmet lilla lidingöloppet och nu då lilla vasaloppet. Vad är kvar jo lilla Vättern rundan och den kommer även den att ske under våren. Här kommer lite bilder från gårdagens fantastiska vasalopp

Vi har också bokat in Östgötabandet som kommer till oss den 8/3-18