2017

Idag har 4-åringarna, Miniugglor och Förskoleklass varit i kyrkan och tittat på julkrubban. Församlingspedagogen Ingles berättade om Jesu födelse och tillsammans med kantorn Anna sjöng vi Blinka lilla stjärna och Det lilla ljus jag har.

Idag har vi blåst såpbubblor fast på en bricka och försökt att blåsa bubblan i en bubbla. Detta experiment var väldigt populärt.
Vill se hur det går till gå in på adressen nedan.

I tisdags gjorde vi Mandalas när vi var till skogen.
Vi delade in oss i grupper på förskolegården. Under vandringen till ”vår” glänta samlade grupperna sedan naturmaterial som de tyckte var fint. Det var löv, svampar, pinnar, lav, mossa m.m. Väl framme i skogen diskuterade grupperna sedan hur de skulle lägga sin Mandala. Vi avslutade aktiviteten med att alla grupper fick berätta hur de tänkt och resonerat när de lagt sina mönster.

Höstvandring! Vi miniugglor orkade inte vänta ett helt år på att få följa med på det här roliga, så vi hängde på de stora en bit o tog sedan en liten genväg till den gemensamma fikaplatsen. På vägen hem hittade vi på en ny lek. Eller vi uppdaterade en gammal. Vi lekte äppel och banan kull eftersom inte alla var sugna på att vara just bananer som i den traditionella leken.
En helt fantastisk förmiddag har vi haft trots regn för det blev många hopp i de härliga geggiga vatten pölarna som fanns på vägen

Idag har vi experimenterat med mjölk, karamellfärg, diskmedel och en tops. Barnen tyckte det var häftigt när mjölken ändrade färg. Dom fick göra egna tavlor efter experimentet.

Idag har vi testat ett luftexperiment(lilla luftkanonen). Vi testade att blåsa ut ett ljus med hjälp av en plastpåse, engångsmugg och en gummisnodd. Om man vill testa på det här hemma så surfa in på länken nedan.

I hälsosams tecken bjuder miniugglorna och förskoleklassen idag på fruktsallad till mellis. Vi har alla hjälpts åt att skära frukt

Idag har vi provat på ett vatten och luft experiment som heter det sugande glaset. Barnen tyckte det var intressant och hade många frågor t ex hur kan vattnet sugas upp i glaset från tallriken?
Testa gärna experimentet hemma

Tack för en trevlig kväll alla barn, föräldrar och andra familjemedlemmar. Härligt Bamse-lopp, sång, experiment och film(trots att tekniken inte ville vara med oss).

Hej på er där hemma den 18/5 bjuder vi in till familjekväll på förskolan. Vi kommer att visa lite vad vi jobbat med under våren. Efter det kan man köpa kvällsfika till självkostnadspris.
VÄLKOMNA

Tack alla föräldrar, barn, personal och styrelse för ett bra jobb idag.

Idag är det varmt o skönt ute så melliskiosken har öppnat för säsongen

Idag på tranan temasamling läste Cicci en saga om Vattendroppens äventyr

Oj oj oj, idag kom vi till häxan i pepparkakshuset, men någon eller några hade redan varit där. Inte en kaka fanns det att smaka på. Vi hoppas hon hinner baka till nästa gång vi kommer.

Idag har vi gjort en ny härlig deg. Vi tycker det är roligt att "dega".

Idag är det, snö, ganska kallt och blåsigt i skogen. I skogen bor vår åsna Ior, han har ett eget vindskydd.

2017

Vi promenarade i härligt snöfall till skogen idag, äntligen är snön här!!
I skogen lekte vi Ekorrar byter bo och så hade vi fri lek, det blev många stora snöbollar som vi sparade, få se om de finns kvar när vi kommer nästa gång?

I måndags var vi ute i skogen och lekte lekar. Vi lekte föja John i snön, vilka mönster det blev .

Vi har lekt lekar i skogen och det är väldigt uppskattat av barn. Vi lekte två lekar i skogen, en som heter Gammelgäddan och en som heter illern. Här nedan finns lite bilder från leken Gammelgäddan.

I skogen övar vi motorik och balans i den fria leken. Vi har Hälsosam-rörelse och tränar även på att se mönster, skillnader och samband när vi leker "Vad ska bort?".

Vi har haft gruppaktivitet på ugglan, vi hade 4 stationer och varje grupp fick ca 10 min per station. Dem fick i uppgift att bygga en borg av kapla stavar och när alla grupper hade byggt så fick dem se hur borgen blev. Den blev nog inte som första gruppen hade tänkt sig .

Idag har vi experimenterat med jäst. Barnen tyckte att det var spännande, hur kunde ballongen blåsa upp sig själv? Undrade barnen.

Idag har Förskoleklass och Miniugglor jobbat med geometri. Barnen delades in i grupper. Varje grupp fick en geometrisk form som de skulle göra med hjälp av naturmaterial.
Barnen var fantastiskt duktiga, både på att göra formerna och de visste också vad de olika geometriska formerna hette: triangel, kvadrat, rektangel och cirkel.

Idag grillas det korv till mellanmål.

Idag rockar vi sockorna❤

2017

Vill se hur det går till gå in på adressen nedan.

Testa gärna experimentet hemma

VÄLKOMNA

Tack alla föräldrar, barn, personal och styrelse för ett bra jobb idag.

Idag är det varmt o skönt ute så melliskiosken har öppnat för säsongen

Idag på tranan temasamling läste Cicci en saga om Vattendroppens äventyr

Idag har vi gjort en ny härlig deg. Vi tycker det är roligt att "dega".