Hur är man en bra kompis? Snäll, rolig, omtänksam, låter alla vara med och leka mm.

Miniugglorna och Förskoleklass fick i uppdrag att samarbeta och fylla pappret med färg och form. Vi lyssnade samtidigt på inspirerande klassisk musik.

Vi har pratat om varför man firar alla hjärtans dag. Vi har fått namnet efter munken Valentin som vigde par fast det var förbjudet, kungen ville att männen skulle koncentrera sig på att kriga. Efter hans död blev han helgonförklarad ( sankt Valentin). Vi pratade om att visa respekt och att man ska uppskatta varandra. Som ni ser på bilderna nedan så drog vi uppdrags remsor t ex idag ska jag säga något snällt till någon.

Nu har vi varit i skogen och sett ut en plats för vår Naturruta. Vi kommer att besöka Naturrutan varannan vecka och då kommer vi titta, lukta och känna om det har förändrats något.

Idag har vi rört ihop konstgjord snö. Vi måttade upp 3dl bakpulver, 1dl hårbalsam och sedan blandade vi länge och väl. Experimentet var lyckat, man kunde göra snöbollar.

Förra veckan testade förskoleklassen och idag var det Miniugglornas tur att testa ”osynlig skrift/bild”.
Spännand, men lite svårt tyckte barnen.

Vi promenarade i härligt snöfall till skogen idag, äntligen är snön här!!
I skogen lekte vi Ekorrar byter bo och så hade vi fri lek, det blev många stora snöbollar som vi sparade, få se om de finns kvar när vi kommer nästa gång?

I måndags var vi ute i skogen och lekte lekar. Vi lekte föja John i snön, vilka mönster det blev .

Vi har lekt lekar i skogen och det är väldigt uppskattat av barn. Vi lekte två lekar i skogen, en som heter Gammelgäddan och en som heter illern. Här nedan finns lite bilder från leken Gammelgäddan.

I skogen övar vi motorik och balans i den fria leken. Vi har Hälsosam-rörelse och tränar även på att se mönster, skillnader och samband när vi leker "Vad ska bort?".