På den här sidan kommer vi fortlöpande lägga ut bilder och texter om vad vi jobbar med i vårt projekt. Projektet innebär att eleverna i skolan kommer att ha minst 30 minuters planerad rörelse varje dag, på förskolan innebär det 15 min rörelse varje dag. När alla elever utfört detta får någon i gruppen markera bedriften på den stora planchen som hänger i skolan/ förskolan. När tre veckor har gått har vi då förhoppningsvis nått till ett delmål. Varje vecka kommer eleverna även få en timmes teori i "hälsosam"anda. På förkolan kommer den här teorin bestå av sagor som handlar om kropp&hälsa på deras nivå. 

Fem åringar som spelar innebandy

På idrotten så bakar vi ju in Hälsosam självklart, eftersom att de rör på sig!
Här spelar femåringarna innebandy och har jätte roligt. De får bli kompis med klubben och bollen för att sedan lägga iväg ett kanonskott och försöka träffa mål. Oavsett om de träffar bollen eller mål så har de jätte roligt och vill testa igen och igen och igen! Det roliga är att detta gäller alla femåringar och de var på strålande humör! Såhär kan det alltså se ut när vi är hälsosamma på idrotten! 26 November 2017!

Alice drar iväg ett stenhårt slagskott!
Hugo dribblar bollen och håller full fokus!
Thilda siktar in sig och gör sig redo för ett handledsskott!
Leo har tidigt bestämt sig för ett pricksäkert slagskott!
Sixten kommer med full fart mot bollen för att dra av ett skott!
Sofia siktar in sig på ett handledsskott rakt i bortre krysset!
Nellie står stadigt för att göra en sista dribbling innan hon lägger in den med backhand i mål!

Vad finns i vår närhet och vad är det bra för?

Övningen gick ut på att barnen skulle få kännedom av vad som fanns i vår närhet och vad det kunde vara bra att använde det till. De kom fram till följande..
Nellie sa: Golvet - Så vi kan springa och ha roligt här inne!
Leo sa: Madrasser - För de kan man hoppa och ha kul i!
Alice sa: Rockringarna - För de kan man rocka med och det är så rolig!
Hugo sa: Taket - Så det inte regnar in och blir blött!
Thilda sa: Dörr - Så vi kan stänga ute ljudet, för det låter för mycket annars!
Sixten sa: De jätte stora rockringarna - för de kan man rocka med om man är duktig!
Sofia sa: Alice - För hon är så rolig och bra kompis att leka med.

Helt plötsligt har vi blivit tacksamma över saker i vår närhet, som vi kanske inte tänker på utan tar förgivet - Toppen!

Idag den 4/9-2017 kom en spännande person till vår skola. Han hette Hälsosam, han är en superhjälte som kan allt om hur man ska göra för att må bra. Han kom inglidande i sin bil och vi var många som funderadepå om det var en vanlig bil eller en transformer så den kanske gick att flyga med. Han var rätt hemlig med den informationen. Hmmm.
Han hoppade och skuttade lite med ungarna ute och sen fick varje klass ställa lite frågor till honom.
Många frågade vart han bodde och hur gammal han var även här svarar han väldigt diffust, han svamlade om Norrköping. Men va nää  psst säg inget jag vet vart han bor på riktigt här ska ni få se....

Har ni sett den här stjärnbilden på himlen nån gång? Jag kan tala om att på den stjärnan som är längt ut på svansen här. Där bor han i en liten grotta på ett stort berg. Men ni... lova att inte tala om att jag berättat det för er!

Under de första tre veckorna i vårt hälsosam arbete har vi pratat om Vad är det egentligen att må bra. Barnen i skolan  fick göra en må bra koll( gör den gärna du med) 
Vi har pratat om varför det är bra att röra på sig och varför det är så viktigt både för kroppen och knoppen.
Vi har diskuterat hur man känner sig när man är pigg och energifull men även hur det är när man känner sig tvärtom  och vad man ska göra för att återfå energin kommer vi till sen. 
Vi startar etapp två med att prata och diskutera om varför det är viktigt att sova gott och vila. 
Etapp två är nu avslutad vi har även pratat om hur man är en bra kompis på förskolan såg vi på en film om Daniel Tiger. Barnen var helt med på i teorin hur man ska vara mot varandra och att man ska dela med sig. Tyvärr är det inte alltid lätt i praktiken att använda sig av sina teoretiska kunskaper men vi vet att de finns och vi påminner varandra om att DU FÅR LÅNA DEN EN STUND SÅ FÅR JAG DEN TILLBAKS. Vi har även pratat om att man måste våga prova nya saker. Tänk er att ni skulle våga prova en ny sak varje vecka. PROVA VETTJA!!!!
Vi jobbar givetvis på med rörelse varje dag också många roliga lekar och påhitt blir det.
Oj oj vad tiden springer iväg ursäkta mig att jag inte uppdaterat er vad vi jobbat med under de senaste veckorna men det är lite fullt upp med annat. Iallafall lite kortfattat har vi pratat om Att känna sig trygg vi på förskolan tittade på Nicke Nyfiken som var tvungen att åka till sjukhuset för han svalt en pusselbit, han blev lite ledsen när han skulle gå in men farbrorn med Gula hatten påminde honom om förra gången han var däroch att det gick ju bra då.
Sen pratde vi om att vara Här och Nu vi fick här en bok som hette Det fredliga Lejonet och den tjatiga skatan en mycket bra bok läs den gärna för barnen hemma .
Den här veckan är pusselbitarna känna glädje och hjälpa andra. 
Ett ämne som är väldigt viktigt och något vi kommer att jobba med mycket på förskolan framöver. Vi läste en bok för barnen som ni kan hitta här den heter Att fylla en hink. Läs gärna även den så ni vet vad barnen menar om de pratar om våran glädje hink. Den handlar om att vara snäll och vad som händer om man är det.
På förskolan fick alla barn säga något snällt till ett äpple och till ett annat fick de säga dumma/ elaka saker vi titade sen på äpplena och konstaterade att de såg lika fina ut på utsidan men innanför skalet var det något helt annat.  ÄPPLEN
 

loading...